fbpx

Mieszkanie 96 m2 we Wrocławiu

Miejsce: Wrocław

Kiedy: Luty 2024

Powierzchnia: 96 m2

Właściciele tego mieszkania to osoby o niebanalnym smaku, którzy cenią sobie oryginalność i odwagę w urządzaniu wnętrz. Stąd ten projekt to mieszanka intensywnych kolorów, różnorodnych wzorów i struktur, których zestawienie poskutkowało stworzeniem niepowtarzalnej i odważnej przestrzeni. W tej aranżacji dominują głębokie plamy intensywnego koloru, zestawione z gładką bielą. Uzupełniliśmy je wzorami i strukturami, które służą określeniu stref użytkowych. Mieszkanie jest dwupiętrowe. Parter to część prywatna, w której znajduje się główna sypialnia, pokój dziecięcy oraz łazienka. Natomiast piętro to część wspólna, służąca odpoczynkowi oraz wspólnemu spędzaniu czasu w gronie rodzinnym i towarzyskim.

Klimat projektu jest nakreślony od samego wejścia, ponieważ już w przedpokoju witają nas zabudowy szaf w intensywnych kolorach. Na tym poziomie znajdują się sypialnia oraz pokój dziecięcy. Kolorem przewodnim obu pomieszczeń jest zieleń, która ma za zadanie dobrze wpłynąć na odpoczynek po intensywnym dniu. Zestawiliśmy ją z motywem drewna, a w przypadku pokoju dziecięcego uzupełniliśmy dodatkowo tapetą. Kolejnym pomieszczeniem na tym piętrze jest łazienka, w której dominuje kolorowe lastryko połączone z białą płytką strukturalną oraz drewnem.

Na piętrze ponownie pierwsze skrzypce gra plama koloru, tym razem zgaszonej zieleni. W tym kolorze zaprojektowaliśmy szafę gospodarczą oraz wnękę z wejściem do łazienki, w której adekwatnie do łazienki na parterze dominuje lastryko, tym razem w beżowym odcieniu. Przechodząc dalej wchodzimy do strefy dziennej wraz z kuchnią. Żeby mogła powstać w tym miejscu trzeba było przenieść ją z parteru, ponieważ tam zaplanował ją deweloper, także układ mieszkania na życzenie Inwestora przeszedł dużą funkcjonalną rewolucję. W tej przestrzeni znajduje się dodatkowo strefa wypoczynku oraz przejście do kolejnego nowo powstałego pomieszczenia, czyli pokoju muzycznego, który oprócz warstwy estetycznej został dostosowany pod kątem wyciszenia akustycznego do swojej funkcji.