fbpx
Kategorie
Realizacje

Mieszkanie 40 m2 we Wrocławiu

Miejsce: Wrocław

Kiedy: Luty 2024

Powierzchnia: 40 m2

Mieszkanie zostało zaprojektowane w nowoczesnym stylu z nawiązaniem wnętrz loftowych. Zależało nam na stworzeniu męskiego klimatu, jednocześnie nieprzytłaczającego niewielkiej przestrzeni. Jednolita podłoga w całym mieszkaniu optycznie powiększa przestrzeń. 

W strefie wejściowej zaprojektowana została kompaktowa szafa na okrycia wierzchnie i buty z siedziskiem i efektownym wieszakiem. 

Aneks kuchenny dzięki dodaniu blatu z hookerami pełni również funkcję jadalni. Istotną kwestią było znalezienie w mieszkaniu miejsca do pracy. 

Strefa odpoczynku została wydzielona kolorystycznie – taki zabieg wyrównuje proporcje pomieszczenia i w ciekawy sposób rozdziela funkcje. Do bazowej palety kolorystycznej dodaliśmy zgaszoną oliwkową zieleń i dodatki z koniakowej skóry – ożywiają całość i podkreślają charakter. 

Ciemną łazienkę powiększyliśmy dużym lustrem z wiszącą ledową lampą. W łazience najważniejsze były praktyczne rozwiązania i łatwe utrzymanie porządku

W sypialni zaproponowaliśmy miękkie tapicerowane łóżko i pojemną szafę na ubrania. Na ścianie naprzeciwko łóżka jest idealne miejsce na loftowe półki na książki.

Kategorie
Realizacje

Mieszkanie 58 m2 we Wrocławiu

Miejsce: Wrocław

Kiedy: Luty 2024

Powierzchnia: 58 m2

Projekt jest utrzymany w kolorystyce łączącej elegancką szarość z naturalnym drewnem i surowym wykończeniem starej cegły rozbiórkowej. Połączenie tych elementów tworzy loftowe, nietuzinkowe wnętrze z historią.

Elementem charakterystycznym w strefie dziennej są drewniane belki na suficie, w które wkomponowane zostało oświetlenie punktowe. Ich kompozycja dzieli tę przestrzeń na strefy, dodatkowo je urozmaica i stanowi w tej przestrzeni wraz z zabytkową cegłą główny element dekoracyjny. Pozostałe elementy wyposażenia czyli meble ruchome i zabudowy na wymiar stanowią dla nich neutralne tło. Są proste i stonowane kolorystycznie. Funkcjonalnie ta przestrzeń spełnia swoje zadania. Przede wszystkim żeby zwiększyć przestrzeń wyburzyliśmy ściany, które oddzielały ją od przedpokoju. Tym sposobem pomieszczenie zyskało więcej oddechu. 

Znajduje się tu zabudowa kuchenna, w której ciąg roboczy może zostać w razie potrzeby powiększony dzięki systemowi z wysuwanym blatem, który ukryty jest w szufladzie. Jest to rozwiązanie bardzo funkcjonalne na małych przestrzeniach, ponieważ blat nie jest rozłożony na stałe. Zabudowa zachowana jest zachowana w szarości, czerni, drewnie i uzupełniona starą cegłą. Oprócz kuchni w tym pomieszczeniu znajduje się też strefa odpoczynku i jadalniana.

Ten projekt zakładał aranżację dwóch pełnowymiarowych łazienek. Obie dla zachowania spójności zachowane są w tej samej kolorystyce i wzornictwie. Powtarzamy tu motyw drewna, ale także odcienie czerni i szarości. Dodatkowo wprowadzamy intensywny wzór kamienia

Całe mieszkanie obraca się wokół ciemnej palety kolorystycznej, ale to sypialnia, dzięki zastosowaniu antracytu również na suficie jest najbardziej klimatycznym pomieszczeniem w całym projekcie, co sprzyja wieczornemu wypoczynkowi.

Kategorie
Realizacje

Mieszkanie 96 m2 we Wrocławiu

Miejsce: Wrocław

Kiedy: Luty 2024

Powierzchnia: 96 m2

Właściciele tego mieszkania to osoby o niebanalnym smaku, którzy cenią sobie oryginalność i odwagę w urządzaniu wnętrz. Stąd ten projekt to mieszanka intensywnych kolorów, różnorodnych wzorów i struktur, których zestawienie poskutkowało stworzeniem niepowtarzalnej i odważnej przestrzeni. W tej aranżacji dominują głębokie plamy intensywnego koloru, zestawione z gładką bielą. Uzupełniliśmy je wzorami i strukturami, które służą określeniu stref użytkowych. Mieszkanie jest dwupiętrowe. Parter to część prywatna, w której znajduje się główna sypialnia, pokój dziecięcy oraz łazienka. Natomiast piętro to część wspólna, służąca odpoczynkowi oraz wspólnemu spędzaniu czasu w gronie rodzinnym i towarzyskim.

Klimat projektu jest nakreślony od samego wejścia, ponieważ już w przedpokoju witają nas zabudowy szaf w intensywnych kolorach. Na tym poziomie znajdują się sypialnia oraz pokój dziecięcy. Kolorem przewodnim obu pomieszczeń jest zieleń, która ma za zadanie dobrze wpłynąć na odpoczynek po intensywnym dniu. Zestawiliśmy ją z motywem drewna, a w przypadku pokoju dziecięcego uzupełniliśmy dodatkowo tapetą. Kolejnym pomieszczeniem na tym piętrze jest łazienka, w której dominuje kolorowe lastryko połączone z białą płytką strukturalną oraz drewnem.

Na piętrze ponownie pierwsze skrzypce gra plama koloru, tym razem zgaszonej zieleni. W tym kolorze zaprojektowaliśmy szafę gospodarczą oraz wnękę z wejściem do łazienki, w której adekwatnie do łazienki na parterze dominuje lastryko, tym razem w beżowym odcieniu. Przechodząc dalej wchodzimy do strefy dziennej wraz z kuchnią. Żeby mogła powstać w tym miejscu trzeba było przenieść ją z parteru, ponieważ tam zaplanował ją deweloper, także układ mieszkania na życzenie Inwestora przeszedł dużą funkcjonalną rewolucję. W tej przestrzeni znajduje się dodatkowo strefa wypoczynku oraz przejście do kolejnego nowo powstałego pomieszczenia, czyli pokoju muzycznego, który oprócz warstwy estetycznej został dostosowany pod kątem wyciszenia akustycznego do swojej funkcji.

Kategorie
Realizacje

Mieszkanie 54 m2 we Wrocławiu

Miejsce: Wrocław

Kiedy: Luty 2024

Powierzchnia: 54 m2

Projekt wnętrza nawiązuje do stylistyki japandi – łączy minimalizm i skandynawską przytulność. W projekcie zostały dobrane materiały nawiązujące do natury – kamienia oraz drewna. Strefa wejściowa została wydzielona kolorystycznie – dzięki temu pojemna szafa w niewielkiej przestrzeni stapia się z otoczeniem. Ciekawym detalem szafy jest otwarta półka na buty i nowoczesne uchwyty. Stonowanej zabudowie kuchennej charakteru dodaje dekoracyjna szafka-witrynka z przeszkleniem z ryflowanego szkła. Motyw ryflowania pojawia się także na wykończeniu półwyspu, panelach w strefie wejściowej oraz na płytkach w łazienceStół z krzesłami oddziela aneks kuchenny od części wypoczynkowej z wygodną miękką sofą z szezlongiem

W łazience postawiliśmy na praktyczne rozwiązania – dużą umywalkę z blatem, szafki do przechowywania kosmetyków i estetyczną zabudowę pralki z szafką na środki do prania

Klimat sypialni zachęca do relaksu. Ważnym elementem tego pomieszczenia jest duża szafa połączona z toaletką. Owalne lustra na frontach dodają lekkości zabudowie

Domowe biuro jest jasne i funkcjonalne. Przestrzeń do pracy została połączona z dodatkową sofą z funkcją spania dla gości.

Kategorie
Realizacje

Mieszkanie 67 m2 we Wrocławiu

Miejsce: Wrocław

Kiedy: Styczeń 2024

Powierzchnia: 67 m2

Przedstawiamy nasze nowe, tym razem bardzo kolorowe wnętrze. Postawiliśmy na róż i pastelową zieleń. Całość uzupełnia ciepłe drewno.

Na podłogę inwestorzy zdecydowali się na panel układany we wzór jodełki, co nadaje eleganckiego tonu. Delikatne kolory frontów kuchennych zostały złamane grafitowymi witrynami. W mieszkaniu zastosowano sporo szaf na wymiar, aby maksymalnie wykorzystać przestrzeń. Jednak największe wrażenie robi wysoki sufit. Dzięki niemu przestrzeń wydaje się majestatyczna.

 W sypialni  i gabinecie również powtórzyliśmy pastelowe odcienie tym razem na ścianach.

W łazience pojawiły się połączenia delikatnej płytki terazzo, pionowej białej mozaiki i zielonych dużych kafli. Całą kompozycję j dyskretnie  podświetlane światło ledowe ukryte w suficie podwieszanym

Kategorie
Realizacje

Mieszkanie 63 m2 we Wrocławiu

Miejsce: Wrocław

Kiedy: Styczeń 2024

Powierzchnia: 63 m2

Projekt 3-pokojowego mieszkania dla jednej osoby zakładał przede wszystkim stworzenie jasnych i funkcjonalnych wnętrz z dużą ilością miejsca do przechowywania. Przy aranżacji pomieszczeń konieczne było uwzględnienie mebli, które Inwestorka już miała i chciała je przenieść do nowego mieszkania. Całość utrzymana jest w prostym, klasycznym stylu, w palecie ciepłych szarości i odcieni drewna. 

W przestronnym przedpokoju została zaplanowana ogromna szafa, w której wygospodarowano miejsce na segment gospodarczy – chemię domową, akcesoria do sprzątania, suszarkę na pranie i inne wielkogabarytowe sprzęty.

Pokój dzienny został podzielony na 3 strefy – kuchenną, wypoczynkową oraz jadalnianą. Pomimo, że kuchnia znajduje się w salonie, jest duża i komfortowa dzięki zabudowie wyspy. Utrzymana w spokojnej kolorystyce szarości i drewna została uzupełniona o białe płytki metro. Strefa wypoczynkowa zaakcentowana dywanem składa się z wygodnego narożnika i kącika do czytania. W części jadalnianej zmieścił się drewniany 4-osobowy stół, który w razie większych spotkań można powiększyć.

W sypialni zmieściło się duże, tapicerowane łóżko. Układ mieszkania pozwolił na wydzielenie sporych rozmiarów garderoby, w której znalazły się 2 ogromne szafy w z przesuwnymi frontami

Pokój biurowy oprócz miejsca do pracy pełni funkcję pokoju gościnnego. Pas lamperii z ozdobną listwą sztukateryjną, długie zasłony oraz wygodna rozkładana sofka dodają temu wnętrzu przytulnego charakteru.

Łazienka podobnie jak pozostałe pomieszczenia utrzymana jest w tonacji szarości w połączeniu z drewnem. Ściana z umywalką i dużym podświetlonym lustrem podkreślona została płytkami metro. Zabudowa pod umywalką jest bardzo funkcjonalna i kryje w sobie pralkę oraz kosze na pranie. Dodatkowa przestrzeń do przechowywania znajduje się w drewnianej zabudowie nad geberitem. Metraż łazienki umożliwił zaplanowanie sporej wielkości prysznica walk-in.

Kategorie
Realizacje

Mieszkanie 67 m2 we Wrocławiu

Miejsce: Wrocław

Kiedy: Styczeń 2024

Powierzchnia: 67 m2

Mieszkanie o powierzchni 67 m2 w centrum Wrocławia zostało zaprojektowane dla młodego małżeństwa. Miało być przede wszystkim funkcjonalne, minimalistyczne i jednocześnie ciepłe. Skupiliśmy się na jak najlepszym wykorzystaniu przestrzeni – w każdym pomieszczeniu zostały zaplanowane zabudowy dopasowane w najdrobniejszych szczegółach do oczekiwań Klientów. 

W projekcie neutralną bazę przełamaliśmy akcentami kolorystycznymi. 

Piękny głęboki granat jest sercem mieszkania – pojawia się już przy wejściu na zabudowie meblowej, przenika na ścianę z ukrytymi drzwiami i dociera aż do zabudowy w salonie

Granat – tym razem w towarzystwie drewna pojawia się również w zabudowie kuchennej. 

Zastosowanie mocnego koloru ożywiło mieszkanie i sprawiło, że nie ma konieczności stosowania wielu dodatków i dekoracji. 

Ciekawym akcentem jest rozporowy regał, który oddziela strefę odpoczynku od kuchni i jadalni. 

łazience wzrok przykuwają cieniowane płytki w kolorze zgaszonego błękitu ułożone we wzór jodełki. Połączyliśmy je delikatnymi jasnoszarymi płytkami o charakterze betonu. Całości ciepła dodają drewniane zabudowy. 

Kolorystyka sypialni nawiązuje do łazienki. Dla jak najlepszego wykorzystania przestrzeni tapicerowane łóżko zostało wkomponowane w zabudowę z szafami i zamykanymi szafkami. W niewielkim pomieszczeniu udało się nam znaleźć miejsce również na małą toaletkę z lustrem. Lampy o organicznych kształtach dodają sypialni przytulnego klimatu. 

W domowym biurze musieliśmy zmieścić dwa biurka oraz dopasowaną do potrzeb Klientów przestrzeń do przechowywania. Żeby uniknąć wizualnego chaosu jedno z biurek wykonaliśmy jako stałą zabudowę z wkomponowaną szafką i szafkami wiszącymi. Zgaszona zieleń sprzyja pracy i skupieniu. 

Kategorie
Realizacje

Mieszkanie 76 m2 we Wrocławiu

Miejsce: Wrocław

Kiedy: Styczeń 2024

Powierzchnia: 76 m2

W tym mieszkaniu postawiliśmy na niezawodne połączenie drewna i ciepłych szarości. Przyjazna, naturalna kolorystyka oraz zabudowy meblowe dopasowane do potrzeb Mieszkańców tworzą domową oazę. Ważnym aspektem było stworzenie nie tylko przysłowiowego domowego zacisza, ale również przestrzeni, która dosłownie będzie chronić mieszkańców przed otaczającym hałasem.

Istotnymi elementami meblowych zabudów stały się wyciszające panele powstałe z połączenia lameli i podkładu filcowego. W swojej strukturze i materiale nadały pomieszczeniom odpowiedniej akustyki.

W kuchni z salonem znalazła się zabudowa z długim blatem, miejsce na rozkładany stół, wygodny narożnik w strefie tv, a nawet kącik do poczytania. Mimo sporej ilości mebli zastosowanie jasnej kolorystyki pozwoliło na uzyskanie efektu lekkiego, przestronnego wnętrza.

Neutralna paleta barw przełamana została akcentem kolorystycznym w postaci zieleni w wejściu do pomieszczenia.

W sypialni również zadbaliśmy o odpowiednią akustykę: ściana za łóżkiem pokryta jest mięsistą tapetą, a jako dekoracje okienne postawiliśmy na zaciemniające tkaniny. Stonowana kolorystyka ciepłych szarości tworzy wnętrze odpowiednie do relaksu.

W gabinecie główne miejsce zajmuje długi blat, przy którym mieszczą się dwa stanowiska do pracy. Całość uzupełniona jest o praktyczne rozwiązania do przechowywania jak wiszące szafki zamknięte, czy kontenerki  z szufladami pod blatem.

Dzięki przeniesieniu pralki do pomieszczenia gospodarczego udało się stworzyć estetyczną i praktyczną łazienkę.  Płytki z deseniem lameli oraz beżowy odcień kafli bazowych powodują, że jest to optycznie najcieplejsze pomieszczenie w całym mieszkaniu. Jako akcent przełamujący tę naturalną tonację postawiliśmy na czarne dodatki w postaci uchwytów meblowych i niektórych elementów wyposażenia.

Oddzielne pomieszczenie gospodarcze, pozwoliło w estetyczny sposób rozwiązać sprawę wszystkich „przydasi”, które gromadzimy w domu. Jest to nie tylko pralnia, ale również schowek na odkurzacz, mopa, zapasowe buty i wiele innych rzeczy, które pomieszczą się na  przestronnych półkach.

Kategorie
Realizacje

Mieszkanie 60 m2 we Wrocławiu

Miejsce: Wrocław

Kiedy: Grudzień 2023

Powierzchnia: 60 m2

Głównymi kierunkami dla projektu tego mieszkania były prostota i minimalizm. Wszystkie pomieszczenia zostały utrzymane w spójnej kolorystyce – jasnym beżu z akcentami w postaci drewna oraz marmuru. Dla przyszłych mieszkańców ważna była również funkcjonalność i duża ilość miejsca do przechowywania. Ze względu na otwarty układ pokoju dziennego, aneks kuchenny płynnie przechodzi w zabudowę szafy w strefie wejściowej. Kaszmirowy kolor zabudowy dobrze komponuje się z kolorem off-white na ścianach. W strefie kuchni znajduje się również okrągły stół z wygodnymi krzesłami, który dopełnia pomieszczenie, nie zagracając go. Strefę relaksu w salonie akcentuje miękki dywan. Znajduje się tam wygodna kanapa w jasnej tkaninie oraz okrągły stolik kawowy o ciekawym kształcie. 

Pokój biurowy został zaprojektowany jak najbardziej praktycznie. Znalazło się w nim miejsce na dwa duże biurka oraz miejsce do przechowywania. Pokój ten ze względu na wolnostojące meble będzie można bez problemu w przyszłości zaadaptować na pokój dziecięcy

W sypialni znalazło się duże, wygodne tapicerowane łóżko, dodatkowo zaakcentowane podświetlanym zagłówkiem robionym na wymiar. Jest tam również toaletka z lustrem oraz miejsce dla czworonożnego przyjaciela właścicieli. W sypialni została wydzielona osobna przestrzeń na garderobę. Zamiast tradycyjnych drzwi do pomieszczenia, właściciele zdecydowali się na zastosowanie w tym miejscu zasłony, która dodała pomieszczeniu miękkości i przytulności. W garderobie został użyty gotowy i bardzo funkcjonalny system do przechowywania.

 Łazienka jest spójna z resztą pomieszczeń. Przestrzeń wokół wanny została wykończona płytkami imitującymi marmur. Udało się wydzielić sporo miejsca do przechowywania – w drewnianej zabudowie znalazła się pralka z dwoma koszami na pranie oraz półki na kosmetyki.

Projekt Mieszkania

Kategorie
Realizacje

Mieszkanie 55 m2 we Wrocławiu

Miejsce: Wrocław

Kiedy: Grudzień 2023

Powierzchnia: 55 m2

Projekt utrzymany jest w gładkich kolorach ziemi, które uzupełniliśmy akcentami drewna oraz kamienia. Efektem jest przestrzeń przytulna, ale jednocześnie elegancka i spełniająca wszystkie założone funkcje.

Kuchnia to zabudowa w odcieniach beżu i naturalnego drewna. Przestrzeń między szafkami wypełniliśmy płytką z delikatną kamienną żyłką. Udało się nam uzyskać tu wysoką zabudowę, sporo miejsca do przechowywania oraz dużą ilość blatu roboczego. Pokój dzienny jest stylistycznym przedłużeniem kuchni, a meble oraz dodatki kontrastują z jasnym odcieniem ścian.

W łazience dla zachowania spójności estetycznej wykorzystaliśmy ten sam wzór płytki co w kuchni. Dla urozmaicenia i rozrzeźbienia przestrzeni uzupełniliśmy go drewnopodobną, ryflowaną płytką ze wzorem jodełki. Zaraz po wejściu widzimy zabudowę szafki umywalkowej z ozdobnym lustrem, którego kształt jest zdeterminowany zróżnicowaniem kolorystycznym. 

Gabinet to przestrzeń prosta, bez zbędnych dodatków, które mogą rozpraszać w trakcie pracy. Uwzględniliśmy wszystkie elementy, które powinno mieć domowe biuro. Mamy tu dużą przestrzeń do pracy oraz odpowiednią dla funkcji pomieszczenia ilość miejsca do przechowywania. Dzięki małej, rozkładanej sofie gabinet w razie potrzeby będzie mógł również pełnić funkcję pokoju gościnnego.

Sypialnia zachowana jest w odcieniach beżu i szarości, które skontrastowane z jasnymi ścianami tworzą atmosferę spokoju i relaksu. Jasny i jednolity odcień ścian dał nam też możliwość uzupełnienia ich dodatkami, w tym przypadku wielkoformatowymi obrazami.