Kategorie
Realizacje

Mieszkanie 65 m2 we Wrocławiu

Miejsce: Wrocław

Kiedy: Luty 2021

Powierzchnia: 65m2

W mieszkaniu obok wejścia znajduje się szafka na buty zintegrowana z siedziskiem.  Podłoga w korytarzu jest taka sama jak w reszcie pomieszczeń- czyli panele ułożone w jodełkę francuską – nutka klasyki. W łazience na podłodze  mamy szare kafle, na ścianach marmuropodobne z wyjątkiem ściany za wanną. Tam zaproponowaliśmy kafle drewnopochodne – swoim ułożeniem nawiązują do podłogi w całym domu. W części dziennej po lewej stronie zgodnie z układem funkcjonalnym zlokalizowana jest kuchnia, która jest w odcieniach beżu. Lodówka zgodnie  z życzeniem, wolnostojąca i zaraz obok wejścia. Na środku strefy dziennej, stół na 6 osób z możliwością rozłożenia. W salonie granatowy narożnik z funkcją spania, powyżej półka na której można postawić obrazy lub rośliny. Naprzeciwko ściana rtv. W okolicy okna zlokalizowane jest miejsce do pracy. Biurko zostało zintegrowane z regałem wysokim i szafką pod spodem na zasadzie dostawienia do zabudowy meblowej żeby pozostawić możliwość regulacji wysokości biurka. W sypialni znajduje się wysoka zabudowa z lustrzanymi drzwiami, łóżko kontynentalne z pojemnikiem na pościel, szafki nocne oraz lampy wiszące.

Kategorie
Realizacje

Mieszkanie 48 m2 we Wrocławiu

Miejsce: Wrocław

Kiedy: Styczeń 2021

Powierzchnia: 48m2

Całe mieszkanie zaprojektowane zostało w jasnych i stonowanych barwach z dodatkiem granatu. Odcienie szarości i biel to przewodnie kolory wnętrza. W przedpokoju oprócz szafy na wymiar znalazła się ławka z siedziskiem i miejscem na odkładanie obuwia. Całość oświetla szynoprzewód z regulowanymi reflektorami. 

W łazience pojawiły się meble z okleiną drewnopodobna które ocieplają nam przestrzeń. Na głównej ścianie z lustrem i na podłodze zostały zaprezentowane płytki w lastryko, które powtarzają się również w kuchni na ścianie (fartuchu kuchennym) między szafkami. Czarna armatura dodaje nam kontrastu i ładnie prezentuje się na tle jasnych płytek.

W sypialni jedna ściana w kolorze granatowym,  kontrastuje z jasnym łóżkiem i szafkami nocnymi. Po przeciwnej stronie znalazły się 3 lustra, które tworzą ciekawy element dekoracyjny.  W kuchni dominują dwa odcienie szarości  z dodatkiem drewnianego blatu i płytek lastryko. W oknach znalazły się przysłony jako alternatywa dla zasłon i klasycznych rolet. 

W strefie dziennej znalazł się okrągły stół jadalniany, który posiada funkcje rozłożenia a nad nim wisząca lampa z możliwością regulacji. Narożnik w stonowanych barwach ładnie komponuje się na tle ściany wykończonej lamelami ułożonych pod katem 30 stopni wzdłuż ściany. Regał znajdujący się obok wypoczynku został częściowo zakryty frontami.  Dzięki dużym szafom w pokojach i na przedpokoju, w mieszkaniu jest całkiem sporo miejsca na przechowywanie.

Kategorie
Realizacje

Mieszkanie 74m2 we Wrocławiu

Miejsce: Wrocław

Kiedy: Styczeń 2021

Powierzchnia: 74m2

W projekcie postawiliśmy na odcienie szarości, grafitu i bieli z dodatkami drewna, które ociepla nam całą przestrzeń. W wiatrołapie zostały zaprezentowane drzwi ukryte malowane na ten sam kolor co ściana z przedłużeniem na sufit. Motyw ten powtarza się również we wszystkich innych pomieszczeniach poza pokojem gościnnym. W wiatrołapie została zaproponowana ściana z betonem architektonicznym a na niej z kolei zamontowana metalowa kratka z haczykami na okrycia wierzchnie oraz miękkim oparciem. Strefę wejściową domykają nam drzwi przesuwne ze szprosami. Korytarz prowadzący do pokoi i łazienki doświetlany jest za pomocą  szynoprzewodu z reflektorami, które można dowolnie obracać i ustawiać kierunek światła. Do szynoprzewodu wystarczy nam jeden kabel na sucie, a więc nie generuje to dodatkowych w postaci kolejnego okablowania. W kuchni, w bocznej części wyspy wydzielone zostało miejsce na chłodziarkę na wino, która jest podświetlana i widać ją już z korytarza. Zabudowa meblowa jest w kolorze ciemnego grafitu w połączeniu z drewnem  i blatem roboczym imitującym beton. Na fartuchu kuchennym znalazła się cegła, która powtarza się również w pokoju gościnnym. Całość doświetlają spoty sufitowe w kolorze czarnym, które ładnie wtapiają nam się w ciemny sufit. Najdłuższa ściana w części dziennej jest w kolorze ceglanym. Na ścianach pojawiają się obrazy z akcentami kolorystycznymi, które przenikają także we wszystkich w innych pomieszczeniach. Przestrzeń z telewizorem została stworzona dzięki zabudowie połączonej z lamelami i oświetleniem LED. Dodatkowo pojawia się również beton architektoniczny, który ładnie komponuje nam się z obiciem narożnika jak i krzeseł przy stole.
W pokoju gościnnym znalazło się biurko na całą szerokość pomieszczenia. Regał po prawej stronie wejścia powstał z ciemnej płyty meblowej aby ładnie wkomponował się w zaproponowaną ciemną ścianę.

W sypialni, tak jak wyżej wspominaliśmy, zostało zastosowane przedłużenie ciemnej ściany na sufit. Dodatkowo znalazł się tam pasek LED, odsunięty o 30 cm od krawędzi styku dwóch kolorów. Tworzy nam to również nierówny podział na ścianie za łóżkiem

W łazience pojawiły się również ciemne akcenty w postaci umywalki w kolorze grafitowym oraz czarnej armatury. Wydzielony został także ciemny pas na suficie, który jest przedłużeniem ściany z drzwiami.

Kategorie
Realizacje

Dom szeregowy 124m2 w okolicy Wrocławia

Miejsce: Okolice Wrocławia

Kiedy: Styczeń 2021

Powierzchnia: 124m2

We wnętrzu holu domu szeregowego znajduje się szafa w kolorze drzwi. W części dziennej obok wejścia znajduje się konsola oraz obrazy. W małej łazience zlokalizowana jest płytka umywalka z szafką. Na podłodze i ścianie zlokalizowane są szare kafle natomiast  na ścianie z umywalką, drewnopochodne. W salonie nawiązując do koloru ścian holu ulokowany jest granatowy narożnik. Naprzeciwko narożnika znajduje się ścianka z przyłączami na media, na której zaproponowaliśmy tapetę. Pod tv mieści się beżowa szafka rtv. W części dziennej umieszczony został również okrągły stół i biała witryna. Nowoczesnego charakteru nadają szynoprzewody zlokalizowane nad sofą. Cała kuchnia  zaprojektowana została w stonowanych kolorach. Akcentem kolorystycznym jest wyspa w kolorze granatowym. Łazienka na piętrze w jasnej kolorystyce. We wnęce przeznaczonej na prysznic ulokowana jest kolumna prysznicowa i ścianka bez brodzika, oraz kafle drewnopochodne. Pod oknem wanna wolnostojąca.  W sypialni znajduje się duże łóżko, dwie szafki nocne oraz toaletka.

Pokój dla dziewczynki został zaprojektowany w tonacjach bieli i szarości z dodatkiem różu. Duża wnęka przy wejściu w całości wykorzystana została na potrzeby szafy. Zaraz obok drzwi szara ściana pokryta farbą tablicową, gdzie dziewczynka będzie mogła rysować. Ciekawym pomysłem jest umieszczenie na ścianie drążka z rolką papieru. Można ją rozwijać na podłodze.

Na poddaszu zgodnie z życzeniem przestrzeń została podzielona na strefy, po prawej stronie pod skosem mieszczą się półki na zabawki dla dzieci i strefa do zabawy. Na  przeciwko wejścia dekoracyjna tapeta z zespołem The Beatles. Po jednej i drugiej stronie  wysoka zabudowa.  Po lewej stronie sofa i ściana tv plus worek  do  siedzenia. W ostatniej strefie mieści się miejsce do pracy , które oddzielone zostało ścianą zieleni. Elementem dekoracyjnym jest balustrada w  industrialnym stylu.